Jullängtan

Publicerat i: » Vardagsliv
Den här julen SKA verkligen bli mysig och lugn. De senaste åren har inte varit särskilt lugna.. eller jo förr-förra julen var lugn, det var då vi väntade Léon men annars har dom varit rätt livliga. 
Det var verkligen länge sedan jag längtade så här mycket till julen faktiskt. Nu har vi bebis här fysiskt också (som visserligen inte kommer minnas den här julen men ändå) så det gör att jag längtar ännu mer. En härlig julstämning med massa mat, godis, kalle anka och så granen såklart, en riktig familjelugn jul.
 
Vill börja julbaka också, massor av olika saker, vet dock inte vad för något men massor av olika vill jag göra i alla fall. Syster yster och jag ska göra det tillsammans har vi sagt. 
Förresten, när är det man köper gran? har aldrig koll på de...
Den här julen SKA verkligen bli mysig och lugn. De senaste åren har inte varit särskilt lugna.. eller jo förr-förra julen var lugn, det var då vi väntade Léon men annars har dom varit rätt livliga. Det var verkligen länge sedan jag längtade så här mycket till julen faktiskt. Nu har vi bebis här fysiskt också (som visserligen inte kommer minnas den [...]
Sedan Brodhir föddes har jag bara skrivit om honom känns det som. Behöver kanske skriva av mig lite när det gäller mig själv också, jag är trots allt inte bara mamma. 
 
Trivs väldigt bra i min mammaroll, att få känna mig behövd. Kämpar dock fortfarande med min sorg - längtan efter Léon. Som änglaförälder med en till bebis efter blir man ständigt påminnd om allt som vi aldrig får uppleva med Léon. 
Bortsett från allt som har med mammarollen att göra så försöker jag gå ner alla dessa mammakilon (vilket är en hel del). Eftersom att jag inte gick ner utan snarare upp efter förlossningen med Léon så har jag även de kilona att gå ner också...
 
Jag har lärt mig att inte stressa över att svara i mobilen så fort den ringer eller om det kommer ett sms, för jag kan inte alltid svara så fort någon hör av sig, lilleman kommer först. 
Måste införskaffa mig lite vanliga kläder för det mesta jag har nu är mammakläder och de sitter inte bra (även om jag är stor fortfarande) så måste skaffa vanliga kläder, Vet inte vart man hittar snygga kläder som är billiga och är i större storlek (typ L - XL).
 
Måste försöka komma igång med hemmaträningen med, man kan väl börja med plankan och squats nu 5 veckor efter förlossning? Hittills har jag gått ner 11-12kg sedan Brodhir föddes mend et en hel del kvar.
Sedan Brodhir föddes har jag bara skrivit om honom känns det som. Behöver kanske skriva av mig lite när det gäller mig själv också, jag är trots allt inte bara mamma. Trivs väldigt bra i min mammaroll, att få känna mig behövd. Kämpar dock fortfarande med min sorg - längtan efter Léon. Som änglaförälder med en till bebis efter blir man ständigt [...]
Idag är Brodhir 5 veckor. Som jag alltid tjatar om så går tiden alldeles för fort. 
Hur har det gått med hans utveckling hittills då? Han blir mer och mer stabil i nacken, (även fast den inte är helt stabil än) han kan fästa sin blick mer och mer på saker och ting och det känns som att han vill ha mera kärlek än tidigare (dvs sitter/ligger mer än gärna i famnen på mig eller Jimmy istället för att ligga ner)
Växer gör han med för nu är fötterna utanför babynestet när han ligger där i med utsträckta ben.
Han har fortfarande hormonprickar i ansiktet, men det brukar försvinna helt efter 2 månaders ålder. 
Idag är Brodhir 5 veckor. Som jag alltid tjatar om så går tiden alldeles för fort. Hur har det gått med hans utveckling hittills då? Han blir mer och mer stabil i nacken, (även fast den inte är helt stabil än) han kan fästa sin blick mer och mer på saker och ting och det känns som att han vill ha mera kärlek än tidigare (dvs sitter/ligger mer än [...]
Visa fler inlägg